Tarih: 21.11.2023 21:43

Padişah Yastığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

4 yumurta

1 su bardağından iki parmak eksik şeker

1.5 su bardağı un

1/4 çay bardağı sıcak su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için

2.5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

Şerbetini kaynadıktan sonra 5 dkk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz

Not: İkiside soğuk olucak...

Arasına

1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz dolaba kaldırıyoruz.

Yapılışı

Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz 1 fiske tuzla köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Diğer tarafta yumurtanın sarısıyla şekeri çırpıp sıcak suyuda ekleyip iyice çırpıyoruz yumurtanın beyazına yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Elemiş olduğumuz unu ve en son kabartma tozunuda ekleyip söndürmeden karıştırıp altına yağlı kağıt serili 24cm-26cm lik kalıba döküp 180 derecede pişirip kürdan testi yaparak fırından çıkarıyoruz. Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp şerbetin yarısını heryerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız kremayı arasına sürüp diğer parçasını dilimleyerek üzerine yerleştirip kalan şerbetide heryerine gelecek şekilde döküyoruz. Arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun

Bir pasta görseli olabilir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —